Zonne-energie

Zonne-energie


Onze zon straalt dagelijks warmte en licht uit. Deze zonne-energie is er elke dag en daarbovenop kost hij niets.

Al eeuwen bouwen we onze huizen op een bepaalde manier om gebruik te maken van zonnewarmte. Vandaag de dag wordt zonne-energie vooral gebruikt om onze energiefactuur zo laag mogelijk te houden.

Zonnepanelen


Zonne-energie is de meest veelbelovende vorm van energie. Dankzij het constant evolueren van de techniek wordt het steeds interessanter om er gebruik van te maken. Onze zon is in België uitermate geschikt om via zonnepanelen elektriciteit op te wekken.

Stroom opgewekt via zonne-energie is de meest duurzame vorm van elektriciteit die er is. Dit is te wijten aan het feit dat er bij de productie van elektriciteit uit zonlicht geen schadelijke stoffen of broeikasgassen vrijkomen. Bovendien wordt zonne-energie lokaal geproduceerd en verbruikt. Hierdoor is er een minimaal verlies tijdens transport. Ook is het steeds vaker een goedkoper alternatief, mede dankzij subsidies, dan traditionele netstroom.

Voordelen zonne-energie

ONUITPUTTELIJK

Zonne-energie is onuitputtelijk dankzij onze zon.

DUURZAAM

Het is een is een schone vorm van energie. Er zijn bijvoorbeeld geen schadelijke stoffen bij gebruik.

STROOM OPWEKKEN

Zonne-energie kan dankzij zonnepanelen gebruikt worden om stroom op te wekken.

WATER VERWARMEN

Bovendien kan je door gebruik te maken van een zonneboiler of zonnecollector water opwarmen.

Hoe werken zonnepanelen?


Een zonnepaneel vangt zonlicht op en zet dit om in elektriciteit. In een paneel worden meerdere zonnecellen geplaatst, het paneel bestaat uit twee lagen. Tussen deze lagen gaat stroom worden opgewekt onder invloed van zonlicht. Deze gelijkstroom wordt in een latere fase omgezet naar wisselstroom door een omvormer.

Gratis offerte zonnepanelen