datanetwerken

Datanetwerken


OMD Electronics beschikt over de professionele kennis om uw datanetwerken te installeren. Wij bieden oplossingen aan voor jouw ganse infrastructuur. Zo heeft OMD Electronics jarenlange ervaring in het adviseren, installeren en onderhouden van datanetwerken en telecom installaties.

Wat zijn datanetwerken?


Er is geen wereld meer in te beelden zonder datanetwerken. Denk maar aan de WiFi bij jouw thuis, de computer verbindingen op je werk of met Bancontact betalen in de winkel.

Om al deze techniek feilloos te laten functioneren vereisen zij een netwerkverbinding. Om al deze functies te creëren kan OMD Electronics een fysiek datanetwerk installeren. Hiermee bedoelen wij de installatie facetten van het netwerk. Denk hierbij aan het installeren en monteren van de datanetwerk bekabeling. Bijvoorbeeld van modem tot eindpunt.

Via databekabeling worden gegevens verzonden tussen elektrische apparaten zoals computers. Netwerken bestaan uit kabels en verdeelpunten. In een bedrijf worden bijvoorbeeld de werkplekken verbonden met een verdeelpunt. Bovendien maken ze deel uit van een datanetwerk.

Thuis bestaat databekabeling uit het verbinden van de computer, router, tv en telefoon met het net. Daarom is een betrouwbaar en stabiel thuisnetwerk belangrijk voor een goede internetverbinding. Denk maar aan het goed functioneren van je SmartTV. Ook domotica, een alarmsysteem en WiFi heeft databekabeling nodig. Concluderend is een goede databekabeling onmisbaar voor zowel bedrijven als particulieren.

Datanetwerken voor zakelijke klanten

  • OMD Electronics ontwerpt en installeert zowel horizontale als verticale databekabeling. Dit voor alle types ondernemingen en diensten.
  • Het implementeren en optimaliseren van systemen voor toegangsbeheer.

Check zeker onze Facebook-pagina voor onze laatste projecten.

Datanetwerken voor particulieren

  • Internetaansluiting via breedband, kabel of anders en aansluiting van de router.
  • Indien mogelijk: bedraad of bekabeld aansluiten van apparatuur zoals: tv, telefonie, videofonie, huishoudtoestellen, beveiligingsapparatuur, toegangen en domotica.
  • Het organiseren van WiFi netwerken.

Gratis offerte datanetwerken