Renovatie elektriciteit

Renovatie elektriciteit


Wilt u nieuwe elektriciteit in uw woning laten leggen? Of is het tijd om de zekeringskast te vernieuwen? Is je elektrische installatie aan renovatie of uitbreiding toe? Schakel dan OMD Electronics in voor het vernieuwen van uw elektriciteit.

Wanneer is renovatie van elektriciteit nodig?


Omdat het regelmatig voorkomt dat oude woningen een elektrische installatie hebben die niet geaard is is het nodig om deze te renoveren. Je wil natuurlijk beschermd zijn tegen elektrocutie- en brandgevaar.

Ook bij een verbouwing is het verstandig om rekening te houden met de renovatie van je elektrische installatie. Of wat dacht je van een domotica installatie?

Welke werkzaamheden kan OMD Electronics voor jou uitvoeren?


Het vernieuwen van elektriciteit is erg belangrijk en kunnen best uitgevoerd worden door een professionele elektricien. Deze werkzaamheden zorgen voor een veilige elektrische installatie in je woning. OMD Electronics kan ondermeer in staan voor:

  • Het verzwaren van een bestaande elektrische installatie.
  • Oude installaties vervangen.
  • Zekeringskast vervangen.
  • Stopcontacten en lichtpunten vernieuwen.

Profiteer van een verlaagd BTW-tarief. Als je binnenkort nieuwe elektriciteit gaat leggen kan je profiteren van 6% BTW in plaats van 21% BTW. Dit is enkel geldig als je een erkende elektricien inschakelt. Daarnaast dient je woning minimaal 10 jaar oud te zijn. Meer weten over de voorwaarden? Lees dan verder op belgium.be.

Elektrische installatie verzwaren

Een elektrische installatie bestaat uit vele verschillende componenten. Denk hierbij aan bedrading, stopcontacten, schakelaars, de verdeelkast en de aardlekschakelaar. Gedurende het verzwaren en renoveren van een elektrische installatie wordt de zekeringkast vaak vervangen. Door het gebruik van meerdere toestellen kan het nodig zijn om de verdeelkast te verzwaren. Dit kan gebeuren door extra bedrading en meerdere automaten en kringen te plaatsen.

Oude elektrische bekabeling vervangen

Aangezien oude bekabeling dikwijls aan vervanging toe is wordt dit tijdens de renovatie zeker niet over het hoofd gezien. Daarnaast kan het zijn dat de oude bedrading nog niet voorzien is van een aardingsdraad.

Laat de renovatie over aan een vakman. Zo is belangrijk om de juiste diktes en aantallen te voorzien in je bekabeling.

Zekeringkast vervangen

De zekeringkast is het kloppend hart van je elektrische installatie. Moderne elektrische apparaten zijn veel zwaarder dan vroeger. Echter zijn veel verdeelkasten hier nog niet op voorzien. Is je verzekeringskast verouderd? Dan is het tijd om een deze te vernieuwen.

Laat deze werken steeds over aan een ervaren elektricien. Zo vermijd je niet alleen elektrocutie gevaar maar weet je meteen ook dat het goed is uitgevoerd. OMD Electronics zal je helpen met het aantal groepen en de juiste fasen.

Renovatie zekeringkast

Vraag je gratis offerte aan voor het renoveren van je elektriciteit