thuisbatterij

Thuisbatterij


Een thuisbatterij die afgestemd is op uw energiebehoefte, de opgewekte zonne-energie optimaal benut én 100% veilig is.

Door zonnepanelen te plaatsen produceer je je eigen stroom. Je blijft echter afhankelijk van het net om je overtollige energie te injecteren en indien nodig stroom van het net te halen.
Door je installatie te koppelen aan een thuisbatterij sla je je elektriciteit op en gebruik je je stroom wanneer je wilt.

OMD Electronics verzorgt jouw thuisbatterij installatie van begin tot einde. Zo zijn we erkend installateur van SOLARWATT.

Waarom een thuisbatterij?


Een thuisbatterij slaat je geproduceerde zonne-energie op. Zodoende kan je deze gebruiken wanneer je zonnepanelen niet genoeg energie opwekken vanwege winterperiodes.

Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan om later terug te gebruiken. Daardoor geniet je eveneens tijdens de piekuren van je opgeslagen energie.

Hierdoor is het slim om te investeren in een thuisbatterij.

Waarom de MyReserve van SOLARWATT?


Een modulair batterijsysteem voor thuis dat is afgestemd op uw energiebehoefte, de opgewekte zonne-energie optimaal benut én 100% veilig is. De SOLARWATT MyReserve bewijst dat het ene batterijsysteem het andere niet is. Dit accusysteem bestaat sinds 2017 en is volledig afgestemd op de thuisgebruiker. Daarbovenop biedt deze thuisbatterij flexibiliteit, zekerheid en topprestaties. De SOLARWATT MyReserve geeft u alle vrijheid om uw energiehuishouden slim te managen.

Voordelen thuisbatterij

THUISBATTERIJ OP MAAT

Ieder energiehuishouden is anders. De behoefte aan de opslag van energie per huishouden is afhankelijk van drie factoren: het aantal zonnepanelen, hoeveel stroom er wordt verbruikt en op welke momenten.

TOPPRESTATIES

Dankzij intelligente, zelflerende, software worden er continu topprestaties geleverd. Met als doel het maximaal benutten van de door u opgewekte zonne-energie.

LANGE LEVENSDUUR

De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit. Maar ook door de manier waarop de de batterijen worden aangestuurd door een batterijmanagementsysteem.

ABSOLUTE ZEKERHEID

De thuisbatterij van SOLARWATT garandeert dat deze minimaal 10 jaar mee gaat. Daarnaast garanderen ze ook dat de capaciteit van de batterij na die periode nog minimaal 80% moet zijn. Dit onafhankelijk van het aantal laad- en ontlaadcyclussen.

MyReserve App


VOLLEDIG INZICHT IN DE PRESTATIES

De MyReserve App geeft u overal en altijd volledig inzicht zoveel mogelijk gebaseerd op real-time informatie. Dankzij de altijd actuele en heldere informatie kan het eigen verbruik van zonne-energie verder worden geoptimaliseerd.

BELANGRIJKE INFORMATIE IN DE MYRESERVE APP:

  • Hoeveel energie wekken mijn zonnepanelen nu op?
  • Hoeveel wordt er geladen in de thuisbatterij?
  • Hoeveel wordt er ontladen vanuit de thuisbatterij?
  • Hoeveel zonne-energie gaat er naar het net en hoeveel gebruikt u zelf?

SOLARWATT ENERGYMANAGER

Een combinatie met de SOLARWATT EnergyManager maakt het mogelijk om binnen uw volledige energiehuishouden het eigenverbruik nog verder te optimaliseren. Daarnaast kan ook andere apparatuur zoals een warmtepomp, elektrische auto of een elektrisch boilervat perfect worden geïntegreerd en volledig automatisch worden aangestuurd. Uw zonnestroom maximaal benutten was nog nooit zo eenvoudig!

SOLARWATT EnergyManager

EEN THUISBATTERIJ DIE PERFECT BIJ U PAST.

De thuisbatterij op maat


Ieder energiehuishouden is anders: dat is het uitgangspunt van het SOLARWATT MyReserve systeem. De behoefte aan de opslag van energie per huishouden is afhankelijk van drie factoren: het aantal zonnepanelen, hoeveel stroom er wordt verbruikt en op welke momenten. Met MyReserve kiest u voor een accusysteem dat past bij uw persoonlijke opslagbehoefte. Waardoor u geld kunt besparen en duurzamer leeft.

SOLARWATT MyReserve app

Modulaire opbouw

Het SOLARWATT MyReserve systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van uw energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouwt u dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet u nog niet hoeveel capaciteit nodig is in uw situatie? U kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden.

Twee onderdelen

Het SOLARWATT MyReserve systeem bestaat uit twee onderdelen:

  1. De MyReserve Command is de onderste zwarte behuizing. Dit is het intelligente aansturingssysteem van de bovenliggende batterijmodules.
  2. De MyReserve Packs zijn de grijze behuizingen die bovenop de zwarte Command module zijn gemonteerd. Ieder Pack biedt 2,4 kWh opslagcapaciteit en kan oneindig uitgebreid worden.

DE MILIEU-IMPACT VAN MYRESERVE: GRONDSTOFSPAREND PRODUCTIEPROCES, EENVOUDIG TE RECYCLEN.

Duurzaam van a tot z


Maximale prestaties, minimale impact op het milieu. Dat was een van de uitdagingen van het technisch ontwerpteam van SOLARWATT. Dat is gelukt: de MyReserve wordt gekenmerkt door de laagste CO2 footprint van slechts 90 kg/kWh, waar vergelijkbare systemen 40% meer CO2 uitstoot teweeg brengen.

Zo is bij het ontwerp rekening gehouden met demontage en recycling aan het einde van de levensduur. Maar liefst 86% van de componenten kan hergebruikt worden. Daarbij wordt het batterijsysteem volledig in Duitsland geproduceerd en komen alle grondstoffen en halffabricaten uit de directe omgeving, met uitzondering van de batterijcellen.

Hierdoor wordt er zo min mogelijk CO2 uitgestoten bij het produceren en assembleren van het MyReserve batterijsysteem.

Dankzij het compacte design is een minimale hoeveelheid grondstoffen nodig en kan men het product efficiënt transporteren. De modulaire opbouw zorgt er daarbij voor dat er geen overbodige capaciteit is toegepast, wat verspilling van grondstoffen tegengaat en bij een defect enkel de beschadigde module vervangen hoeft te worden. Een belangrijk verschil met vergelijkbare systemen in de markt.

Gratis offerte thuisbatterij voor eind 2021