Thuisbatterij


Een thuisbatterij die afgestemd is op uw energiebehoefte, de opgewekte zonne-energie optimaal benut én 100% veilig is.

Door zonnepanelen te plaatsen produceer je je eigen stroom. Je blijft echter afhankelijk van het net om je overtollige energie te injecteren en indien nodig stroom van het net te halen.
Door je installatie te koppelen aan een thuisbatterij sla je je elektriciteit op en gebruik je je stroom wanneer je wilt.

OMD Electronics verzorgt jouw thuisbatterij installatie van begin tot einde. Zo zijn we erkend installateur van SOLARWATT.

Waarom een thuisbatterij?


Een thuisbatterij slaat je geproduceerde zonne-energie op. Zodoende kan je deze gebruiken wanneer je zonnepanelen niet genoeg energie opwekken vanwege winterperiodes.

Daarnaast kan een thuisbatterij tijdens daluren goedkopere energie van het elektriciteitsnet opslaan om later terug te gebruiken. Daardoor geniet je eveneens tijdens de piekuren van je opgeslagen energie.

Hierdoor is het slim om te investeren in een thuisbatterij.

Waarom de BATTERY FLEX van SOLARWATT?


Een modulair batterijsysteem voor thuis dat is afgestemd op uw energiebehoefte, de opgewekte zonne-energie optimaal benut én 100% veilig is. De SOLARWATT BATTERY FLEX bewijst dat het ene batterijsysteem het andere niet is. Dit accusysteem is het nieuwste op de energiemarkt sinds 2021 en is volledig afgestemd op de thuisgebruiker. Daarbovenop biedt deze thuisbatterij flexibiliteit, zekerheid en topprestaties en is ontwikkelt door BMW.. De SOLARWATT BATTERY FLEX geeft u alle vrijheid om uw energiehuishouden slim te managen.

Met de Battery flex vergroot je merkbaar de zelfstandigheid en het eigen verbruik van jouw huishouden. Overtollige zonne-energie wordt opgeslagen en is beschikbaar wanneer je deze nodig hebt.

 • Gebruik energie van de zon wanneer jij dat nodig hebt. Dag en nacht
 • Verhoging eigen gebruik van opgewekte zonne-energie tot 80%
 • Uitbreidbare opslagcapaciteit
 • Ga voor maximale onafhankelijkheid

Waarom de Varta neo puls  batterij?

 • de Varta neo puls  batterij is een ac systeem
 • het kan om elke omvormer geplaatst worden ( zelfs op de omvormer die vroeger geplaatst werden )
 • hier kan je ook laadpalen via netwerk koppelen
 •  per batterij heeft een capaciteit van 6,5 kWh, je kan gemakkelijk uitbreiden natuurlijk
 • neemt niet veel ruimte in beslag.
 • dit is een project van Hemiksem
 • een batterij installatie is op 6 jaar terugverdiend.

Voordelen thuisbatterij

THUISBATTERIJ OP MAAT

Ieder energiehuishouden is anders. De behoefte aan de opslag van energie per huishouden is afhankelijk van drie factoren: het aantal zonnepanelen, hoeveel stroom er wordt verbruikt en op welke momenten.

TOPPRESTATIES

De Battery Flex wordt ook gekenmerkt door zijn ontzettend korte reactiesnelheid. Veel apparaten vragen slechts een korte tijd stroom of hebben een hele hoge opstartstroom. Denk aan een inductiekookplaat, een koffiezetapparaat of strijkijzer. Deze kortstondige stroomvraag wil je natuurlijk ook kunnen voeden vanuit de thuisbatterij. Bij stroomvraag van een apparaat zal de Battery Flex binnen 0,35 seconde de maximale output leveren indien gevraagd. Veel andere batterijen hebben hiervoor meerdere seconden nodig om op te starten en duurt het nog veel langer voordat een maximale output wordt geleverd.

LANGE LEVENSDUUR

Gemiddeld gaan thuisbatterijen 5 tot 15 jaar mee. De verwachte levensduur van de Battery flex batterijen is 15 jaar. Daarbij garandeert SOLARWATT een bruikbare capaciteit na 10 jaar van minimaal 80%. De lange levensduur komt niet alleen door de hoge kwaliteit, maar ook door de intelligente sturing van de Battery flex Packs. Door de zelflerende software zijn de batterijcellen nooit onnodig lang voor 100% geladen, waardoor de batterijcellen minimale chemische stress ervaren en hierdoor veel langer meegaan en minder snel degraderen.

Maximale efficiëntie

Een ander belangrijk aspect is hoeveel van de opgewekte stroom het stopcontact bereikt. Het opladen en ontladen van een batterij kost namelijk ook energie. Dit komt doordat de stroom wordt omgezet, waardoor er ook warmte gevormd wordt. De plaats van de thuisbatterij binnen het systeem bepaalt hoe vaak zonne-energie moet worden omgezet. Hoe vaker dit gebeurt, hoe minder zonne-energie er overblijft. Bij toepassing van de Battery Flex bereikt 90% van de opgewekte zonne-energie het stopcontact, waar dit bij andere thuisbatterijsysteem slechts 75% kan zijn. Zo gaat er zo min mogelijk energie verloren en kun je zoveel mogelijk zonne-energie gebruiken!

Battery Flex App


VOLLEDIG INZICHT IN DE PRESTATIES

De Battery Flex App geeft u overal en altijd volledig inzicht zoveel mogelijk gebaseerd op real-time informatie. Dankzij de altijd actuele en heldere informatie kan het eigen verbruik van zonne-energie verder worden geoptimaliseerd.

BELANGRIJKE INFORMATIE IN DE BATTERY FLEX APP:

 • Hoeveel energie wekken mijn zonnepanelen nu op?
 • Hoeveel wordt er geladen in de thuisbatterij?
 • Hoeveel wordt er ontladen vanuit de thuisbatterij?
 • Hoeveel zonne-energie gaat er naar het net en hoeveel gebruikt u zelf?

SOLARWATT MANAGER FLEX

De interactie tussen de Battery Flex thuisbatterij en het intelligente energiebeheer van de Manager Flex verhoogt je eigen verbruik en geeft je de volledige controle over jouw energiehuishouden.

 • Geoptimaliseerd verbruik van zonne-energie
 • Volledige controle: jij bepaalt wie, wanneer en in welke volgorde
 • Integratie van duurzame elektriciteit, duurzame warmte en duurzame mobiliteit
SOLARWATT EnergyManager

EEN THUISBATTERIJ MET HET HOOGSTE RENDEMENT OP INVESTERING

De thuisbatterij op maat


Ieder energiehuishouden is anders: dat is het uitgangspunt van het SOLARWATT Battery Flex systeem. De behoefte aan de opslag van energie per huishouden is afhankelijk van drie factoren: het aantal zonnepanelen, hoeveel stroom er wordt verbruikt en op welke momenten. Met Battery Flex kiest u voor een accusysteem dat past bij uw persoonlijke opslagbehoefte. Waardoor u geld kunt besparen en duurzamer leeft.

Modulaire opbouw

Het Solarwatt Battery flex systeem is modulair opgebouwd. Afhankelijk van je energiebehoefte en het aantal zonnepanelen bouw je dus de ideale matrix van batterijmodules. Weet je nog niet hoeveel capaciteit nodig is in jouw situatie? Je kunt er altijd voor kiezen om met een lager aantal modules te beginnen en dit later uit te breiden. Wat je in ieder geval wilt voorkomen is dat je een thuisbatterij koopt met een te grote capaciteit. Overcapaciteit is ten slotte niets anders dan weggegooid geld en dat zou zonde zijn.

Twee onderdelen

Het SOLARWATT Battery Flex systeem bestaat uit twee onderdelen:

 1. De Battery Flex Command is de onderste zwarte behuizing. Dit is het intelligente aansturingssysteem van de bovenliggende batterijmodules.
 2. De Battery Flex Packs zijn de grijze behuizingen die bovenop de zwarte Command module zijn gemonteerd. Ieder Pack biedt 2,4 kWh opslagcapaciteit en kan oneindig uitgebreid worden.

DE MILIEU-IMPACT VAN BATTERY FLEX: GRONDSTOFSPAREND PRODUCTIEPROCES, EENVOUDIG TE RECYCLEN.
Met BMW hebben we de perfecte partner om een thuisaccu te ontwikkelen en te produceren met batterijcellen uit de automotive industrie. Deze producten zijn ontwikkeld om aan de hoogste eisen te voldoen ten aanzien van functie, prestaties en kwaliteit.
 • Hoogste kwaliteitsnormen
 • Milieuvriendelijke productie
 • Hoge efficiëntie

Duurzaam van a tot z


Maximale prestaties, minimale impact op het milieu. Dat was een van de uitdagingen van het technisch ontwerpteam van SOLARWATT. Dat is gelukt: de Battery Flex wordt gekenmerkt door de laagste CO2 footprint van slechts 90 kg/kWh, waar vergelijkbare systemen 40% meer CO2 uitstoot teweeg brengen.

Zo is bij het ontwerp rekening gehouden met demontage en recycling aan het einde van de levensduur. Maar liefst 86% van de componenten kan hergebruikt worden. Daarbij wordt het batterijsysteem volledig in Duitsland geproduceerd en komen alle grondstoffen en halffabricaten uit de directe omgeving, met uitzondering van de batterijcellen.

Hierdoor wordt er zo min mogelijk CO2 uitgestoten bij het produceren en assembleren van het Battery Flex batterijsysteem.

Dankzij het compacte design is een minimale hoeveelheid grondstoffen nodig en kan men het product efficiënt transporteren. De modulaire opbouw zorgt er daarbij voor dat er geen overbodige capaciteit is toegepast, wat verspilling van grondstoffen tegengaat en bij een defect enkel de beschadigde module vervangen hoeft te worden. Een belangrijk verschil met vergelijkbare systemen in de markt.

Gratis offerte thuisbatterij voor eind 2021